Pečený králík s hořčicí a zeleninou

4 porce králíka (např. zadní běhy), lze použít i kuřecí maso;

2 lžíce plnotučné hořčice;

3 mrkve;

1 petržel;

1/2 menšího celeru;

1 cibule;

2 papriky;

500 ml zeleninového vývaru;

1 lžička řepkového oleje;

1 lžička hořčičného oleje;

sůl, pepř

________________________

Pečený králík s hořčicí a zeleninou

Králíka opláchneme, osolíme a potřeme hořčicí. Necháme v lednici uležet minimálně 2 hodiny.Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev, petržel a celer na drobné kostky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.

Ve velkém kastrolu vhodném i k pečení v troubě rozehřejeme řepkový olej a orestujeme na něm králíka, aby se maso zatáhlo.

Přidáme zeleninu a též chvíli restujeme.

Takto připravený pokrm podlijeme vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C nejprve 100 minut zakryté a 30 minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička.

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší s kapkou řepkového oleje.

Komentáře nejsou povoleny.