Pomalu pečený hovězí krk

[row][span4]

2 lžíce řepkového oleje
3 cibule
1kg jarní mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
3 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
40g hladké mouky
sůl, pepř
1,8kg hovězího krku
láhev červeného vína (víno podle chuti)
280ml passaty
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce Worcesterské omáčky
3 bobkové listy

____________________________

[/span4][span4]

[row][span4]

Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjmite z pánve. Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk. Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině.

Do hrnce nalijte víno (nezapoměnte si dát skleničku), počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy. Do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 6 až 8 hodin, občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Ochuťte kapkou řepkového oleje a podle chuti osolte a opepřete.

[/span4][span4]

Shopping Cart